Banyo Bataryası Yerden Kaç Cm Olmalı?

Banyo Bataryası Yerden Kaç Cm Olmalı?

Banyo bataryası yerden kaç cm olmalı sorusu özellikle banyo dekorasyonlarında en sık şekilde merak edilen konular arasında bulunuyor. Banyo dekorasyonu tıpkı diğer tüm odaların dekorasyonu gibi bir bütün şekilde ele alınmalıdır. Aynı zamanda tüm parçalar birbirleriyle uyumlu olacak şekilde tercih edilebilir. Banyo armatürü veya bataryası gün içinde defalarca kez kullanılan ürünlerdir bu sebeple banyo bataryası tesisatı sırasında standart ölçülerden yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra tesisatçınızdan destek alabilir ve banyo batarya montajınızı tamamlayabilirsiniz.

Banyo Bataryası Tesisat Ölçüleri

Banyo bataryaları seramik tesisat malzemeleri üzerine veya duvara monte edilebildiği için montaj ölçüleri dikkate alınmaktadır. Montaj ölçülerinde varsa öncelikle üretici firmaların montaj ölçüleri dikkate alınmaktadır. Eğer belirlenen bir özel ölçü yoksa bilinen montaj ölçüleri, tesisatçılar tarafından uygulanmaktadır. Banyo bataryası tesisat ölçüleri genellikle şu şekildedir:

·        Evye ve lavabolar için duvar tipi bataryaların yerde yüksekliği genel olarak 1100 mm’dir.

·        Banyo için duvar bataryalarının yerden yüksekliği 750 mm’dir.

·        Bide için ankastre bataryaların ara muslukların yerden yüksekliği de 410-550 mm’dir.

Genel olarak standart ölçüler şu şekildedir ve lavabo bataryası montaj şekline göre ankastre tipi ile duvar tipi olmak üzere iki çeşit olur. Lavaboların üzerine montaj edilen bataryalardır ve bağlantı ağızları yerden 1100 mm yüksekliğinde monte edilebilir. Genel olarak lavabo yerden 800 ila 850 mm yüksekliğinde monte edildiğinde lavaboyla arasında 100 ila 150 mm boşluk bulunur.

Banyo Bataryası Bağlantısı Nasıl Yapılır?