Musluk Bataryası Nasıl Parlatılır?

Musluk Bataryası Nasıl Parlatılır?

Evlerde sıklıkla kullanılan ve bu yüzden de çok hızlı bir şekilde kirlenen musluklar doğru bir şekilde temizlendiği zaman kireçlenme ve küflenme gibi durumlar yaşanmaz. Eğer doğru bir şekilde temizlik yapılmazsa kireçlenme ve küflenme gibi durumlar gözlemlenebilir. Bu tarz bir küflenme ve kireçlenme yaşanması durumunda temizliği çok zor gibi görünüyor olsa bile birkaç pratik yöntem kullanılarak musluk bataryasını parlatmanız mümkün olacaktır.

Günlük yaşantımızda en çok kullandığımız alanlardan birisi olan musluklar bu yüzden çok çabuk kirlenmektedir. Genel olarak suların kireçli olması nedeniyle musluklarda matlaşmalar, kireçlenmeler, küflenmeler ve kireçlenmeler nedeniyle bozulmalar görülebilir. Bu durumların düzeltilmesi için uygun temizleme yöntemlerini kullanabilirsiniz.

Doğal Yöntemler Kullanarak Musluk Bataryası Parlatma Yöntemleri

Su lekeleri zamanla birikerek musluk bataryalarında matlaşmalara ve kireçlenmeye neden olabilmektedir. Kireçleri temizlemek için kimyasal maddeleri içerisinde bulunduran temizlik malzemelerine ihtiyaç duymadan çok basit ve doğal malzemeler kullanarak temizlik yapabilirsiniz.

İlk doğal temizlik yöntemimiz limon. Güçlü antiseptik içeren limon sayesinde musluk bataryalarında birikmiş olan kireçlerin sökülmesini sağlayabilirsiniz. Kireçleri temizlerken aynı zamanda musluk bataryalarını yeni gibi parlatabilirsiniz.

Bir diğer doğal temizlik yöntemimiz ise sirkedir. Keskin yapısı sayesinde sirke ev temizliğinde bir çok alanda kullanılmaktadır. Sirkeyi bir sprey şişesinin içerisine doldurarak musluk ve lavabolara püskürtebilir sonrasında birkaç dakika bekleyebilirsiniz. Beklemenin ardından bir bez ya da sünger ile ovalayarak musluk bataryasını temizleyip parlatabilirsiniz.

Musluk Bataryaları En Kolay Nasıl Temizlenir?

Doğal yöntemler dışında temizlik için en çok kullanılan temizlik yöntemi deterjanlardır. Musluklarda bulunan kireçleri ve su lekelerini temizlemek için bez ya da süngerin üzerine damlatacağınız çok az miktardaki temizlik ürünleri ile kısa bir süre ovalamanın ardından kirli bölgelerin temizlendiğini görebilirsiniz. Bu tarz temizlik ürünlerinin içerisinde kimyasal maddeler olduğu için temizliğin ardından bu ürünler bol su ile durulamanız gerekir. Su ile durulama işlemi yapmazsanız bu alanlarda daha sonra kazalar oluşabilir. Bunların önüne geçebilmek için temizlik işlemlerini tamamladıktan sonra mutlaka bol su kullanarak durulama işlemi yapmalısınız.