Musluktan Su Az Akıyor Ne Yapmalıyım?

Musluktan Su Az Akıyor Ne Yapmalıyım?

Musluktan suyun az akıyor olmasının iki farklı nedeni olabilir. Bu nedenlerden birincisi su tesisatı içerisinde bir tıkanma olmuş olmasıdır. İkinci neden ise üst katlarda oturuyorsanız komşularınızın suyu çok fazla kullandığı zaman dilimlerinde suyun üst katlara ulaşamıyor olması olabilir. Su basıncı yeterli olmadığı durumlarda suyun üst katlara ulaşamaması gibi bir sorunla karşı karşıla kalınması normaldir. Bu sorunun çözümü için ise hidrofor kullanabilirsiniz.

Üst katlarda oturan kişiler genellikle akşam ve sabah saatlerinde suyun az aktığını gözlemlemektedir. Bu tarz bir sorun yaşıyorsanız suyun basıncını yükseltebilmek için hidrofor kullanabilirsiniz. Hidrofor kurulmasının nedeni ise binada şehir şebekesinden gelen suyun basıncının yetersiz olmasıdır. Musluktan suyun az akıyor olmasının nedenine bu şekilde çözüm üretebilirsiniz.

Hidrofor Kurulumu Nasıl Yapılır?

Musluktan suyun az akması gibi bir şikayetiniz olduğunda şebeke suyunun basıncının düşük olduğunu düşünebilirsiniz. Musluk filtrelerini kontrol edebilir su tesisatında kirli tortular ve kireç birikintisi olmadığından emin olursanız. Bu durumda basınç nedeniyle suyun az geldiği kanısına varabilirsiniz. Tam böyle durumlarda hidrofor ihtiyacı olabilir. Binaya şebekeden gelen suyun basıncının yetersiz olması nedeniyle üst katlara çok az miktarlarda su aktarılmaktadır. Yetersiz basınç sorununu çözebilmek için ise hidrofor kullanımı tavsiye edilmektedir. Hidrofor sisteminin kurulması ile birlikte pompa sayesinde musluk suyunun basıncı yükseltilerek az miktarda gelen suyun basıncı yükseltilmektedir.

Hidrofor Sistemi Çalışma Prensibi

Şehir şebekesinden gelen suyun iletilmesi için kurulan su tesisatı sisteminde iki adet filtre takılmaktadır. Suyun içerisinde bulunan pislikleri önlemek için kurulan bu filtreler kirlendikçe mutlaka temizlenmelidir. Filtrelenen su depoya gönderilir. Depoda bulunan su hemen arka kısımda yer alan hidrofor pompasına yönlendirilir. Bu pompa çalıştığı zaman depoda denge tankı içinde basınçlı havanın yardımıyla su tesisatına yönlendirilir. Hidrofor üzerinde yer alan sensör sistemi tank içerisindeki basınç azaldığı zamanlarda uyarı vermektedir. Bu uyarıdan sonra pompa harekete geçer ve basınç seviyesi yükseltilmektedir. Tesisat içerisine yüzde 50 basınçlı hava yüzde 50 su seviyesi gönderilir. Bu sayede de üst katlara bile yeterli su akışı sağlanır.